Mallifique Levende Geschiedenis

Mallifique

Organisatie

In 2007 werd "Mallifique" opgericht om in samenwerking met vzw Domein de Renesse, het gemeentebestuur van Malle en de heemkundige kring van Malle een bijdrage te leveren aan het opzoeken en uitbeelden van het cultureel en historisch erfgoed van Malle en omstreken, zodat het niet verloren zou gaan voor volgende generaties. Ondertussen is "Mallifique" een werkgroep geworden binnen de Heemkundige Kring van Malle.

Mallifique mag je beschouwen als een non-profitorganisatie die eventuele winsten uit haar activiteiten uitkeert aan goede doelen. Zo ondersteunden we reeds het Domein de Renesse. Het kasteel is immers een ideale en unieke locatie voor culturele evenementen van welke aard dan ook en we willen graag ons steentje bijdragen aan de instandhouding ervan.

We konden ook al het Kinderkankerfonds van het Universitair Ziekenhuis van Gent een hart onder de riem steken onder het motto ‘omdat deze kinderen ook een geschiedenis verdienen’! Zij kregen een zeer mooi bedrag overhandigd na onze vorige evocatie...

 

Tornadovertellingen

Mallifique presenteert in het kader van vijftig jaar tornado: Tornadovertellingen

Op drie verschillende locaties in het park van Renesse komt u telkens een ander personage tegen dat zijn ervaring met de tornado wil delen met het grote publiek.

Als werkgroep van de heemkundige kring zijn we verplicht om u waarheidsgetrouwe verhalen voor te schotelen, maar er mag ook al eens gelachen worden. Maar ook dan is de heemkunde nooit ver weg.

En wie weet komt u die nacht nog een verdwaalde ziel tegen.

Op zaterdag 16 september verwachten wij u vanaf 19.30 u aan en in het kasteel van Renesse. Vanaf 20,00 u vertrekt er om het kwartier een groep.

Kaarten kunt u kopen aan 5 euro bij de toeristische dienst in Westmalle, in het kasteel en in ons eigen lokaal in het koetshuis van Renesse.

Die avond stellen wij ook de enige echte tornadodrank voor. Er is ook een alcoholvrije variant.

In het kasteel draaien wij doorlopend de dvd over de tornado.

Iedereen welkom.

Wees er snel bij want er zijn maar een
beperkt aantal kaarten beschikbaar.

 

Klik hier om de affiche in PDF te bekijken.

Tornadovertellingen

Mallifique levende geschiedenis

Malifique en Domen De Renesse

Kinderkankerfonds